STI logo
Het bedrijfProductenOntwikkelingS2BSpare PartsAudio Tubes
  Homepage
  Nieuws
  Contact   


Nieuws

Wilt u de STI NIEUWSBRIEF via E-mail ontvangen? Abonneer u dan  d.m.v. een E-mail te sturen naar:
info@sti-acoustics.nl met als onderwerp: E-MAIL NIEUWSBRIEF  

 November 2016

AudioTubes webshop

In de audiotubes webshop zijn de volgende artikelen toegevoegd: 

 1. Driver circuit (printplaat) voor een BSE (Balanced Single Ended) buizenversterker, de ultime muziekbelevenis, Link
 2. Hoogspanningsstabilisator voor 200, 250 en 300Vdc bij max. 50 mA, Link
 3. De VoxSwitch 2 is nu ook leverbaar voor eindgebruikers, Link

September/Oktober 2016

Verstaanbaarheid 112 lijnen

STI heeft d.m.v. transmissiemetingen een bijdrage geleverd aan het onderzoek m.b.t. de verstaanbaarheid van de 112 lijnen bij de Kmar op Schiphol. Met de rapportage zijn partijen weer een stuk verder gekomen om het probleem structureel op te kunnen lossen.

AudioTubes, het AudioTubes® BSE-ontwerp

Binnen AudioTubes is het prototype getest van het AudioTubes® BSE-ontwerp, waarbij een grote stap is gemaakt in de ontwikkeling van het volmaakte buizenversterkerontwerp. BSE staat voor Balanced Single Ended waarbij het beste uit 3 werelden is gecombineerd om tot het beste meetbare en vooral hoorbare resultaat te komen, namelijk een hybride van de Balans- en Single Ended eindtrap met moderne halfgeleider studiocomponenten. Er is zijn 2 kits van het BSE-ontwerp samengesteld als circuit tussen de voorversterker en de eindbuizen. De 1e voor eindpenthodes en een  2e voor eindtriodes, zoals b.v. de 300B, 811, 12E1 enz. De klank en smaak van de High End buizenversterkerliefhebber wordt namelijk hoofdzakelijk bepaald door de eindbuizen en de uitgangstrafo. Zo kan elke Audioliefhebber zijn eigen versterker zelf of laten bouwen, met de wetenschap dat het voorliggende circuit optimaal is en geen hoorbaar kwaliteitsverlies veroorzaakt.

 

2015

September, Oktober

 

Nieuwe Website en Webshop voor partikuliere STI klanten, zie:

http://www.AudioTubes.nl

 

De site is een informatiebron voor technisch geïnteresseerden in oude techniek en moderne 'High-End' Audio met o.a. luidsprekers in kunststof buis, waarbij voor het buismateriaal is gekozen vanwege de mooie klank. Het aparte DESIGN is daarbij ook mooi meegenomen. Ook de liefhebbers van Buizen Versterkers kunnen hier hun hart ophalen.

De site is nog niet optimaal, maar daaraan wordt hard gewerkt.

Serie Line Converters uitgeleverd

e STI Line Converter systemen voor het 'Rail' project zijn klaar en de laatste units worden begin oktober uitgeleverd. Ze bestaan uit blokken met een standaard draagraam met PSU (48Vdc & 75Vac) en 5 slots voor evenzoveel dubbele lijn-Converterkaarten. De analoge lijnsignalering wordt omgezet naar CB-signalering (FXS) om aan te kunnen sluiten op een VOIP-Gateway (FXO), die het dan als IP-signaal via het data-netwerk van de klant en/of Provider kan versturen naar de B-locatie.

Naast de levering van LBCB-Converters zijn er ook nieuwe converters nodig, die een analoog Voice Logger signaal via IP kan versturen naar de Centrale Voice Logger. Deze VL-Converter verzorgt de CB-signalering en de communicatie met een speciale  EAL IRIS AD/DA-Converter, die een analoog gesprek detecteert, buffert en bewaakt.

Speciaal voor onze klant heeft ook de Basis Unit een update ondergaan. Om het mogelijk te maken alle kabels aan de voorkant in te pluggen, zijn een nieuw backpanel en RJ-aansluitunit ontworpen.

Op de foto: Achtereenvolgens van links naar rechts: PSU, LBCB kaart, 4 VL-C kaarten en rechts de RJ-aansluitunit. Daaronder de twee IRIS-sen met 'Rail' Software van EAL.

 

VOXSWITCH 3 / 30

De VOXSWITCH 3 / 30 is door STI weer in productie genomen. Met deze interface kunnen max. 10 wisselstroombellen of signaallampen worden ingeschakeld. Net als bij de VOXSWITCH 2 / 20 zijn er detectie-ingangen die reageren op AC en/of DC spanning  of (lus)stroom, inschakeling netspanning (tijdschakelklok) of extern potentiaalvrij contact. Met de VOXSWITCH 3 / 30 is ook een BELLATCH te realiseren met een externe Resettoets. Ook kan één van de detectiecircuits een (ALARM)oproep of melding gegeneren (belspanning) naar b.v. een PBX of VOIP-Gateway (FXO).

2014

December

CA12-F Headset adapterkastje

Het CA12-F adapterkastje zorgt voor een naadloze koppeling van de Plantronics draadloze Headset type CA-12 (DECT Basisstation) met de EAL F-Box. Naast de interconnectie tussen beide toestellen en een ingebouwd 14dB dempingsnetwerk in de ontvangst audio, is er nu ook een nieuwe applicatie beschikbaar, n.l. een microfoon 'Mute', zodat u eenvoudig ruggespraak kunt houden met een collega. Hierbij wordt de P.T.T.-toets van de headset zender omgezet in een 'Mute'-functie.

 

 

 

2014

September

Meldkamer

Een meldkamer in Amsterdam heeft gekozen voor STI NHS2 aanbouwmodules voor de Telefoon/Mobilofoon bediening met HEADSETS.

Naast de bekende  STI Fall Back Switch (ISDN/Network-versie) is ook een Audio Monitoring Unit AMS12 besteld om de Voice Logger op 12 bedieningsplekken uit te kunnen luisteren.

Hierbij wordt de PC-audio poort (ingang op de NHS2) gebruikt, om de gesprekken hoorbaar te maken op de headset.

 Juni 2014

Elektronische  Smoorspoel
Smoorspoelen in voedingen zijn moeilijk verkrijgbaar en het zijn grote componenten. Vooral in buizenversterkers voorkomen ze bromproblemen, omdat een dergelijke voeding niet gestabiliseerd is.
Een elektronische smoorspoel oftewel 'Gyrator' wordt door STI al tientallen jaren gebruikt in STI producten, met name in het Lijnvoedingscircuit van CB-lijnkaarten. Nu is er voor de buizenversterkers ook een aparte module gemaakt op een klein printje. Om een indruk te geven van de prestaties, t.o.v. een traditionele smoorspoel:
Type 60.60.6006  100 mA

 • Zelfinductie tot 20x
 • Gelijikstroomweerstand minimaal 1/2
 • Afmetingen: 40 x 25 x 10 mm
 • DC-stroom: 100 mA, max. 140 mA
 • Anodespanning: max. 350Vdc

Type 60.60.6500  400mA

 • DC-stroom: 400 mA, max. 500 mA
 • Overig gelijk aan 60.60.6006


April 2014

 

 

Ringleidingversterker TKV75-B STI

De ringleidingversterker TKV75-B heeft een Redesign ondergaan. Naast een 3-voudige toonregeling is er in de STI-uitvoering ook ruimte aanwezig voor een Audio Module, zoals de 'Vector Processor'. Daardoor kan een Orthogonaal ringleidingsysteem worden gevormd met de  'Vector Processor' in de 'Master' en een tweede TKV75-B STI als 'Slave' worden toegevoegd. Zie de handleiding.

 

 

Februari 2014

Gemeenschappelijke Meldkamer Amsterdam Amstelland

Het project `Verbetering Audiokwaliteit van het C2000 Mobilofoonsysteem´is voor wat betreft de eerste fase afgerond. Voor STI een ideaal project om onze audio expertise in praktijk te brengen door oplossingen te bedenken en speciaalkabels te leveren. Des te beter als je in een prettig team samenwerkt met ieder zijn eigen specialisme.

Om de weergave van de ´Select en Unselect´ luidsprekers zo veel mogelijk te beperken tot de werkplek is er een beugel ontworpen, waarbij de twee mobilofoonluidsprekers als ´soundbar´onder de middelste monitor kunnen worden bevestigd. Het is een ´inklik/systeem´ geworden met één borgschroef.

 

Gemeenschappelijke Meldkamer Zeeland

Via Koning en Hartman uit Delft, heeft STI voor de Gemeenschappelijke Meldkamer Zeeland een uitbreiding van de Fall Back Switch en nieuwe BT-4N Noodtelefoontoestellen geleverd. De BT-4N is geschikt voor de bediening van 4 analoge netlijnen, of huurlijnen en bestaat uit een gefreesde aluminium frontplaat. Door de optische signalering ziet men direct op welke lijn een oproep binnenkomt. Huurlijnen zonder gelijkstroomsignalering zoals LB- of M1040 lijnen kunnen via de STI lijnconverters worden aangesloten.

 

September 2013

Zie de PDF nieuwsbrief van September
Er is een nieuwe folder over de verbetering van de muziekweergave in de
Toyota Hi-Ace bus.
De ontwikkeling rond de Audio Tubes® wordt vanaf nu alleen op de engelstalige site bijgehouden.

Augustus 2013

 

De nieuwe Sennheiser brochure 'Sound Performance' is uit, met daarin het huidige assortiment Sennheiser microfoons, draadloze microfoons en hoofdtelefoons voor de Professionele Audiomarkt. Een exemplaar kunt u via de email bij ons aanvragen.
Ook is er de Sennheiser Cash Back aanbieding van € 100,00 voor bezitters van een Sennheiser G3 draadloze microfoonset in de UHF D-band (790-822 MHz), bij aankoop van een nieuwe set in de B-band (626-668 MHz) of een digitaal systeem in de 1,8 GHz band. De D-band  is door een besluit van de Europese Commissie inmiddels geveild ten gunste van het nieuwe G4 breedband draadloos Internet netwerk (Smartphones) voor o.a. KPN en voor veel bestaande gebruikers is hun oude set nu al onbruikbaar geworden. Zie ook de nieuwsbrief van juni 2013 nr 1


Juli 2013

Audio Tubes®
Audio Tubes is een serie luidsprekers in een behuizing van kunststof buizen. Een bijzonder Design met fantastisch klinkend resultaat. STI heeft voor deze producten een aparte website geopend. Nu is voorlopige informatie beschikbaar onder het tabblad
Audio Tubes.

 Fall Back Switch


De PTT Norm 45 kabels, 30x2x0,5 voor de STI Fall Back Switchen zijn gewijzigd in Cat. 3 kabels. De telling (aderkleuren) is dus ook anders geworden. De wijzigingen zijn te vinden in de FBS handleiding en de staat voor Cat.3 kabel 50-pair AWG26, die u kunt downloaden.VLS901-MP3  Monitorbox met MP3 speler
Tot volle tevredenheid is een prototype van de bekende VLS901 Monitorbox met MP3-speler getest, bij een oudere dame die voorheen kerktelefoon kon ontvangen via de inbel-optie. Nu deze dienstverlening is gestopt en er geen Internettoegang mogelijk is in de zorginstelling waar zij woont, wordt zodoende een goed alternatief geboden.
De VLS901-MP3 is de logische vervanger voor de cassetterecorder en door de super eenvoudige bediening, geschikt voor senioren en/of mensen met een handicap. Er is slechts 1 Volumeregelaar met aan-/uitschakelaar en 1 USB-poort (voor USB-stick) op het front aangebracht. Alles Plug & Play. Als optie is er de uitbreiding met 3 toetsen voor de functies: Start/Stop, Vorig bestand en Volgend bestand. De VLS901-MP3 is vanaf juli leverbaar.
Zie ook de STI info m.b.t. MP3 Recorders en USB-stick duplicators en de VLS901-MP3 folder.

Lukas met MP3-speler
Bezitters van een Lukas-T internet ontvanger, kunnen deze niet meer gebruiken omdat de inbelmogelijkheid naar de Streaming Audio Provider is opgeheven. Nu gaat alles direct via Internet en dus via een Ethernetpoort. De Lukas-T kastjes kunnen door STI wel worden omgebouwd tot MP3-speler. Binnenkort meer nieuws hierover.

Juni 2013

Politie Amsterdam Amstelland, Centrale Meldkamer
Voor de aansturing van de Bezetlampsignalering is door STI een BLS NETRIX module ontwikkeld.

 

 


 

 

De BLS NETRIX module van STI Telecom dient om een galvanische scheiding aan te brengen tussen de bezetled aansluiting van de NETRIX ARBI en externe bezetlamp­sig­na­le­ring. Tevens wordt in een extra startcontact voor de Voice Logger voorzien. De BLS NETRIX vormt een gedefinieerde belasting voor de bezetled aansluiting van de NETRIX ARBI, waardoor die niet overbelast kan raken.

 

 1. LBCB-Converter. Een eurokaart met 2 identieke circuits, nodig om vaste (Point to Point) verbindingen aansluitbaar te maken op standaard telefoontoestellen of de PSTN-ingang van een PBX of ARBI. LB-lijnen zijn in principe twee koperdraden tussen de locaties, maar kunnen intercommunaal via een digitaal traject lopen met analoge (koper)uiteinden op de aansluitlocaties. Dit type verbinding is nog steeds in gebruik in de ARBI-omgeving van de Veiligheidsregio's, Defensie, Pro Rail, enz.
 2. PSU4860 V2. Redesign van de systeemvoeding, o.a. voor de LBCB-Converters en HotLine-Overdragers. Uitgangsspanningen: 48Vdc, 24VA en 60Vac, 8VA.
 3. VOXSWITCH 2. Redesign van een bekende PTT/KPN schakelinterface, die het mogelijk maakt om diverse randapparatuur te koppelen aan de telefoonlijn. Een relais met 2 potentiaalvrije contacten wordt geschakeld door, b.v. belspanning of gelijkspanning, of de lusstroom door een telefoonverbinding (bezetsignalering). Een echt 'LEGO'-achtige bouwsteen dus.
 4. DB2000. Dempingskastje en connectoraanpassing voor het RX-signaal naar de headset, aangesloten op het C2000 mobilofoonsysteem (via F-box). De demping is instelbaar (default = 14dB).
 5. Definitie van de interconnecties op de printplaat van nieuwe STI Audio-producten, t.b.v. insteekmodules met bijzondere functies.
 6. DPT2. Eerste insteekmodule met Digitale Audio DELAY. Delay-tijd instelbaar tussen 35 en 135 mS.
 7. MINIMIX 2-1. Mixer met 2 lijningangen en 1 lijnuitgang. Symmetrische en galvanisch gescheiden in en uitgangen.
 8. DG445 vervangingsprintje voor de switch IC's uit de ZLV2081 serie Matrix Mixers. Meer headroom bij volledige uitsturing.
 9. MASTER/SLAVE netspanningsschakelaar met extra vertraagde uitgang (instelbaar). Solid State Relais schakelen energieloos in en uit.
 10. Inbouw USB-connector voor in de auto, voor aansluiting van TomTom®, i-Phone®, i-Pod® enz. Dus niet via de aansteker connector.
 11. I-Phone4® houder voor in de auto. Stevig design van geanodiseerd aluminium. Diverse kleuren.
 12. CMS1 Configuratie Switch voor de presets van WK en ITEC matrixmixers, met omschakeling van een XLR-connector.

Juli 2010

De TELPA V2.4-MP3 is de nieuwe Telefoon-Omroep koppelinterface in een blauwe 1HE 19-inch systeemkast. Hierdoor kan men met behulp van een telefoontoestel (bedieningstoestel) of een ARBI-toestel omroepen via het aanwezige geluidssysteem, ingeval van calamiteiten en/of ontruiming. De unit is aansluitbaar op een analoge toestelpoort van de (bedrijfs-)centrale (CB-modus), of een vrije Netlijnpoort (NLO-modus). Nieuw is ook de ingebouwde spraakchip, zodat uzelf het attentiesignaal op kunt (laten) nemen. Er is een connector aanwezig voor aansluiting van een externe STI MP3-speler, zodat meerdere opgenomen attentiesignalen kunnen worden afgespeeld door een DTMF-toets te drukken, of een extern contact uit een PLC of Telemetriesysteem.
- De (door)koppeling met de PA-installatie is d.m.v. symmetrische XLR-connectoren en de in- en uitgang is instelbaar op lijn- of microfoonniveau.
- Tijdens de omroep wordt een relais geschakeld met 2 wisselcontacten (b.v. voor luidsprekeromschakeling)
- Extra relais met galvanisch gescheiden contacten reageren op de DTMF-codes: 9=aan, 0=uit en *=impuls (instelbare tijd)
- DTMF-code 1 t/m 8 worden gebruikt voor de aansturing van de externe MP3-unit
- De automatische afschakelvertraging van de CB-verbinding is instelbaar tussen 1 en 60 sec
- In CB-modus wordt DTMF-code # gebruikt om de verbinding direct te verbreken
- In NLO-modus is de TELPA aan te kiezen d.m.v. bundelsplitsing (bv cijfer 8, i.p.v. de 0) of direct op het ARBI-console, c.q. Turret
- NLO-modus geniet de voorkeur i.v.m. de snelle toegang en de mogelijkheid om alleen een selecte groep gebruikers toe te laten


 

 

 

De handleiding is beschikbaar via deze link

WKV boek: De Nederlandse Telefoonhistorie - Design en Techniek


  
De historie van de technische ontwikkeling van de telefonie in Nederland wordt in dit boek beschreven.
  
Het boek wordt uitgegeven volgens het 'Print On Demand' principe en is bij ons verkrijgbaar.
   Het ISBN nr is: ISBN 978-90-819821-0-8.
   De uitgever is: WKV Productions Hellevoetsluis.
   Hoofdstuk 8, is als voorbeeld beschikbaar.
November 2012

VOXSWITCH applicatie
Er is een nieuwe applicatie voor de STI VOXSWITCH2 en/of KPN VOXSWITCH20 beschikbaar, namelijk een BELLATCH ofwel Belgeheugen.
Handig als een alarm- of calamiteitenoproep niet gemist mag worden. De eerste belspanning schakelt het relais in en alleen een RESET-toets schakelt het relais weer uit. De volledige gebruikersinfo kunt u downloaden. De VOXSWITCH2/20 is leverbaar via KPN en andere STI dealers.

Marine Brandweer
Via het NerveCentre (applicatie van New Bridges) en een STI TELPA V1.0 wordt bij een calamiteit ook contact gemaakt met het omroep- of ontruimingssysteem van de Marine Brandweer in den Helder. Met een tweede TELPA kan er ook een verbinding worden gemaakt met de Portofoons.
De TELPA is hiervoor aangepast/geconfigureerd op de gebruikte alarmnummers van de Sopho PBX, die ingesteld zijn op ALS70 signalering.

Phase Module, AGC Module
Voor de nieuwe serie STI Audioproducten, die uitgevooerd zijn met één of meer sockets voor insteekmodules, zijn twee nieuwe modules ontwikkeld.
De Phase Module, ofwel Vector Module zorgt voor vecorverschil van 900, over het gehele audiogebied, tussen beide uitgangen en is bedoeld voor 'Orthogonale' of 'Low Spill Over' ringleidingsystemen. De AGC Module is een automatische volumeregeling (AGC = Automaic Gain Control). De modules kunnen o.a. worden ingestoken in de ILP6000 ringleiding processor en nieuwe STI Eindversterkers.
De overige modules
zijn:
1. DPT2, Delay Module, o.a. voor looptijdcompensatie tussen luidsprekergroepen of 'Orthogonale' of 'Low Spill Over' ringleidingsystemen 
2. MP3P, USB MP3-file player, o.a. voor de TELPA® en de TeleGuide4®

Oktober 2012
Er is een nieuwe productfolder van de STI EARCATCHER™ producten.
Deze paneelluidsprekers zijn bekend om de zeer sterke richtwerking en daarom geschikt om toe te passen voor gerichte informatie of akoestisch moeilijke omstandigheden. Anders dan de standaard luidsprekerpanelen, voorziet het EARCATCHER concept in maatwerk uit de eigen STI Designstudio.

In september zijn een aantal STI folders aangepast aan de nieuwe huisstijl en bereikbaar via de diverse links op de site, te herkennen aan de
onderstreepte blauwe tekst, zoals de link hierboven.

Binnenkort ook nieuws m.b.t. de ILP6000 Ringleidingprocessor, die van een standaard hoogvermogen eindversterker een dito 2-kanaals ringleidingversterker maakt.

Juni 2012

Telecom Catalogus
De STI Telecomproductencatalogus is bijgewerkt en beschikbaar als PDF-document in de map Telecom Producten of via de links:
- STI Telecom producten Algemeen 
Pdf pagina 1-2
- STI Telecom producten ARBI-systemen voor Meldkamers en Dealing Rooms  Pdf pagina 3-4
- STI Telecom producten Systemen voor Meldkamers en Open Lijn Systemen voor Brokers  Pdf pagina 5-6

PC / MIC 1
Bij de koppeling van een Laptop, PC-audio uitgang of iPOD met een geluidsinstallatie wil je niet graag worden getrakteerd op een BROM of RUIS storing.
Bovendien zijn in een openbaar gebouw of zaal vaak alleen maar microfoonaansluitingen beschikbaar.
De PC / MIC 1 van STI maakt een storingvrije koppeling mogelijk, ook bij aansluiting op lange microfoonkabels.
Even snel een presentatie is dus snel 'gepiept' en het dunne snoer met 3,5mm stereo steker is voorzien van staaldraad aders, dus zeer robuust.

VOXSWITCH 20
Na de test in het het KPN-Lab, is het Prototype van de VOXSWITCH 20 goedgekeurd. De VOXSWITCH 20 volgt de VOXSWITCH 2 op.
Diverse aanpassingen zijn doorgevoerd, zodat nu voldaan wordt aan CE-en RoHs-conformiteit.
Het circuit is uitgebreid en de VOXSWITCH 20 is daardoor nog breder inzetbaar.
De eerste VOXSWITCH 20 serie is geleverd en op verzoek van KPN is de tekstopdruk bewust sober gehouden.
De voorlopige handleiding is op aanvraag beschikbaar, via info@sti-acoustics.nl.RJ APPLICATOR
De RJ APPLICATOR is een aluminium kastje waarin 2 RJ45 en 2 RJ12 Modular Jacks zijn ingebouwd en kan door Field Engineers worden toegepast om in een project aanpassingen te realiseren. Daarom is de dubbelzijdige printplaat voorzien van een experimenteerveld met een 0,1 inch raster. In het midden van het kastje is een busgat aangebracht, voor een 5mm LED of een op de de printplaat aangebrachte instelpotmeter. De RJ APPLICATOR is bij STI intern al vaak ingezet om interface problemen bij klanten op tre lossen, maar is nu ook voor derden beschikbaar. STI blijft overigens applicaties produceren op basis van de RJ APPLICATOR of oplossingen van Field Engineers seriematig produceren. Voor de RJ APPLICATOR is hetzelfde universele kastje gebruikt als bij de RECIVOX 3. Op de afbeelding hieronder is het deksel weggelaten.